Neliela video sērija par to, ko ēdam (lasīt: ēdat) - jeb gaļu. Man tiešām nav nekas pretī, ja tu pats savām rokām uzaudzē, nokauj, izķidā, un apēd to vistu. [Lai gan, ja jau mēs, cilvēki, esam tādi ''gaļēdāji'', kā mums patīk uzskatīt, tad jau mums vajadzētu prast tāpat kā tīģeriem (lasīt: kaķiem) noķert trusi, pārkost/pārlauzt sprandu, pārkost ādu, un apēst viņu jēlu. [ceptai, vārītai, kur nu vēl - saldētai gaļai vispār nav vērtības]
Neliels salīdzinājums:
Kaķa barības vads ir diezan taisns
Cilvēka barības vads.. vairāki kilometri mudžekļa
Kaķa zobi - asi, ar ilkņiem, kas paredzēti ādas pārkošanai, gaļas plēšanai
Cilvēka zobi - tādi paši, kā pērtiķim (tikai ne tik daudz)
Gaļa cilvēka organismam nav piemērota, pirmām kārtām jau tāpēc, ka tas nav dabiski, ka organisms pārstrādājot barību, iztērē vairāk enerģijas, nekā iegūst - kāda jēga ēst? kamēr gaļa iziet cauri zarnām, tā jau ir sapuvusi. [nepieklājīga piezīme - pēc kā jūsuprāt tualete ož labāk - pēc veģetārieša, vai pēc gaļēdāja apmeklējuma?] dārzeņi/augļi/ogas/jā, arī kukaiņi der mūsu organismam.
Ja gaļu tā nesašpricētu, tā veikalos būtu jau brūna smirdīga, un aizbaidītu visus pircējus. Tie, kas no laukiem, zin - īsta gaļa turās vien pāris dienas, ja netiek sasaldēta (un arī tad tā pūst). Ja mēs aiztiekam jēlu gaļu rokām - o bože, kādas baktērijas, kas jau svin maitu, mēs iegūstam pa mikrotraumām...
Tas tā, īsumā.
Patīkamas vakariņas, gaļēdāji!
pielikumam, dažas bildes no ''peta''
Ak jā, mēs varam būt naivi, un domāt - Latvijā jau tā nenotiek. To pašu var domāt amerikāņi - nu mēs, tāda attīstīta valsts, mums jau ir humanitārākas metodes.
Pusi gaļas, kas ir veikalos, mums ieved sasaldētu no ārzemēm. Un arī tas, kas notiek ķekavas gaļnīcā..
[šis ir pirmais, uz augšu ir pārējās daļas]
Neliels salīdzinājums:
Kaķa barības vads ir diezan taisns
Cilvēka barības vads.. vairāki kilometri mudžekļa
Kaķa zobi - asi, ar ilkņiem, kas paredzēti ādas pārkošanai, gaļas plēšanai
Cilvēka zobi - tādi paši, kā pērtiķim (tikai ne tik daudz)
Gaļa cilvēka organismam nav piemērota, pirmām kārtām jau tāpēc, ka tas nav dabiski, ka organisms pārstrādājot barību, iztērē vairāk enerģijas, nekā iegūst - kāda jēga ēst? kamēr gaļa iziet cauri zarnām, tā jau ir sapuvusi. [nepieklājīga piezīme - pēc kā jūsuprāt tualete ož labāk - pēc veģetārieša, vai pēc gaļēdāja apmeklējuma?] dārzeņi/augļi/ogas/jā, arī kukaiņi der mūsu organismam.
Ja gaļu tā nesašpricētu, tā veikalos būtu jau brūna smirdīga, un aizbaidītu visus pircējus. Tie, kas no laukiem, zin - īsta gaļa turās vien pāris dienas, ja netiek sasaldēta (un arī tad tā pūst). Ja mēs aiztiekam jēlu gaļu rokām - o bože, kādas baktērijas, kas jau svin maitu, mēs iegūstam pa mikrotraumām...
Tas tā, īsumā.
Patīkamas vakariņas, gaļēdāji!
pielikumam, dažas bildes no ''peta''
Ak jā, mēs varam būt naivi, un domāt - Latvijā jau tā nenotiek. To pašu var domāt amerikāņi - nu mēs, tāda attīstīta valsts, mums jau ir humanitārākas metodes.
Pusi gaļas, kas ir veikalos, mums ieved sasaldētu no ārzemēm. Un arī tas, kas notiek ķekavas gaļnīcā..
+ video par pārtikas industriju
[šis ir pirmais, uz augšu ir pārējās daļas]
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru