trešdiena, 2012. gada 14. novembris

Saldā brunete

Saaaprotams, ka saldumu receptes un saldumi paši par sevi manā dzīvē dominē un darbojas daudz vairāk, kā, piemēram, kartupeļi, kuri manām garšas kārpiņām pilnīgi noteikti nespēj sniegt tādu baudu un gandarījumu kā tortes, kūkas un bulciņas. Un tamlīdzīgas sweet lietas.
Un - tadammm - nesen atkārtoju Saldo bruneti/Saldo desu, nu, neteikšu gan, ka šī reize bija ideāla, jo cukuru piebēru nedaudz par daudz, un arī mazliet par maz sasaldēju pirms pirmās degustācijas, bet par visu pēc kārtas. Ko noteikti varu teikt - šī recepte ir simtprocentīgi pareiza, es domāju, tā, kuru tūlīt pasniegšu ar bilžu palīdzību. Vaina bija pārliekajā cukura daudzumā, pfu.

 Tātad - mums vajadzēs aptuveni trīs pakas Selgas cepumiņu, varbūt vairāk, varbūt mazāk, te nu viss pēc jūsu pašu čuja un intuīcijas.
 Vēl mums vajdzēs maisiņu. Var ņemt arī smukāku.
 Attaisam cepumus, lūk, šādi.
Ieberam maisiņā un maisiņu aizsienam diviem mezgliem vai vairāk. Izspiežam gaisu un ar rulli rullējām tik ilgi, kamēr cepumi sadrupuši daudz maz smalkās drupačās. Bet nepārcentieties!
 Voila.
 Katliņā izkausējam apmēram 100g sviesta
 Pieberam aptuveni PUS glāzi, ne glāzi cukura, kā izdarīju es, paklausīdama anonīmām interneta receptēm.

 Piecas sešas ēdamkarotes kakao (jo vairāk kakao, jo tumšāka desa)

Aptuveni ēdamkaroti piena.
To visu iejaucam pie sviesta, un pēc brīža pieberam sagrieztas marmelādes un sasmalcinātus cepumus. Es paņēmu mazo katlu, muļķe tāda. 
Ja masa šķiet pārāk bieza, pielieciet vēl gabaliņu sviesta vai mazliet piena, bet goda vārds, te labāk mazliet biezāku nekā šķidrāku. Pirmo reizi te bija mana kļūda, un beigās sviests pa visiem galiem līda laukā.

 Tad izklājam uz kādas līdzenas virsmas pārtikas plēvi un nelielā, garenā čupiņā uzberam saldās desas masu. Ērtāk ir taisīt divas desas, jo viena sanāks šaušalīgi gara, un viņai nāksies gulēt līkumu līkumos ledusskapī.
Like this.
Tad smuki sarullējam un saspaidam, un nolokam maliņas.

 Tadāā. Tagad varam likt uz kādu stundu - vai, vislabāk - nakti ledusskapī un gaidīt.
Nu lūk. Šī vēl nav īsti gatava, bet es nespēju nociesties.

Lai labi garšo, folks!

Elīna Ēdiens.

Nav komentāru: