otrdiena, 2013. gada 12. februāris

Psiho-lodžija-cīruļļļi

Īss ievads psiholoģijā:

- Ko jūs darījāt piektdienas vakarā? Neko?
Ja jūs nedarījāt neko, tātad jums nav draugu; tātad jūs esat antisociāls. Tas nozīmē, ka jūs ienīstat...hmm, jums ir vairāk sieviešu vai vīriešu paziņas? Sieviešu? Tātad jūs ienīstat vīriešus.

Secinājums: Bērnībā jūs noteikti sita tēvs.


//


Lai nerastos pārpratumi:


1) Jā, es neesmu pārāk augstās domās par, nosauksim to par, klasisko psiholoģiju. To, ar kuras palīdzību spriež par cilvēka raksturu pēc viņa mīļākās krāsas, acu krāsas un draugu daudzuma.


Protams, ka īsti un kvalificēti psihologi par lietām un situācijām spriež daudz dziļāk un skaidrāk, es par to nešaubos. Ir arī dau...dažas jaukas lietas.

 Jā, droši vien viņi arī palīdz sakārtot dzīvi, bet tikai palīdzot sakārtot domas, un izpalīdzot saprast, kas tev galvā notiek. Nevajag viņus saukt par burvjiem. 
Kā viņi paši mēdz sacīt- mēs neatrisinam problēmas. Mēs palīdzam tev tikt galā ar tavu situāciju, sākot ar tavām domām par to. 
T.I. Ir gadījumi, kad bērnībā piedzīvotais atstāj sekas uz vēlākās dienās pasākto, ieskaitot profesijas izvēli, bērnu audzināšanas metodes, draugu loku un politiskos uzskatus. 
Bet es neesmu satikusi nevienu klasiskās psiholoģijas piekopēju, kurš, piemēram, interesētos par ezotēriku (tas vārds ir pārdots. Viņš smird pēc naudas. Viņš ir pretīgs. Es runāju par to pašu, tikai mazliet dziļākā nozīmē)
Ir arī maz, ņemsim par piemēru, Latvijas psihologu, kuri būtu izlasījuši un ņēmuši nopietni rakstu darbus par E. Keisiju, kurš bija pagājušā gasimta sensacionālākais pareģis un ārsts, kas savu diagnozi noteica, atrazdamies transa stāvoklī.
Tādā veidā viņš spēja arī pastāstīt par subjekta iepriekšējām dzīvēm un to saistību, jeb, sauksim to vēl vienā pārdotā Indiešu vārdā - karmu. Tas viss tika pamatos ar enciklopēdiski pamatotām liecībām par tolaiku sabiedrību, kultūru un dzīves līmeni.

Gribi tici, gribi netici, kaut arī šī nav brīna zeme, tavas domas joprojām tavs lauciņš, ja vien bandinieks nav tās inficējis ar vīrusu kristiskās masas uzskati un tamlīdzīgām nelaimēm.



2) Ir arī citāda psiholoģija. Šobrīd es neiedziļināšos - ne jau tādēļ esmu nākusi, ne jau tādēļ sniegs nav zilā krāsā. 

Vismaz šajos platuma grādos ne. 

-


Starpcitu, tas tiešām visu sarežģītu, ja visa psiholoģijas nozare sāktu ņemt nopietni to, ka spirit cannot die. Tas nozīmē, ka maniaku varbūt tiešām bērnībā nīda vecmāmiņa, sita tēvs vai izsmēja klases/darba biedri. Bet kā lai skaidri zin, kurā no visām? Un cik katram to ir?

Protams, ir daudz dažādu greizās psiholoģijas testu, kuros, saskaitot gadu skaitu, dzimšanas datumu, datora I.P. adresi un tikko noplūktās pīpenes ziedlapiņu skaitu, var noteikt, kurā no visām dzīvēm šobrīd atrodies tu..es tam neticu.
Galu galā, kad pienāks tev tas KABUM brīdis, un tu sapratīsi, kur esi, ko dari, un kāpēc - t.i., kļūsi par jaunas ticības pielūgsmes objektu nākamajā tūkstošgadē, tad arī varēsi spriest, kas ir pareizi, kas ne.
Man arī šis brīdis nav pienācis, nezinu, raudāt vai raudāt ļoti. Just kidding. 




Nav komentāru: