pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Melnais princis: bildēs

Šo kūku esmu taisījusi jau pārsimts reizes [varbūt ka nedaudz pārspīlēju, haha ], bet beidzot bija izdevība to visu uzņemt. Tikai viena bēda - fočikam bija steidzami jāskrien prom, tādēļ glazūras taisīšana netika uzņemta.

Vajadzīgās sastāvdaļas - Cukurs, piens, krējums[15-30%], 2 olas, milti, kakao, sviests.

...un vēl soda un citronskābe
 Tātad, bļodā iepļeckājam divas olas, sakuļam.
šeit redzami 500g. cukura. To pievienojam olām, kuļam.

Tam jāizskatās aptuveni šādi

Te redzami 500g. miltu. Pievienojam cukuram un olai, arī sakuļam. [miltus vajag lēnām iekult, iemaisīt, vienalga]

Pievienojam 4.ēd. k. kakao. Var likt vairāk, var likt mazāk. Jo vairāk kakao, jo rūgtāka, tumšāka kūka. Tomēr 3 ēd.k. ir minimums.

Tam jāizskatās šādi

Ielejam glāzē pavisam nedaudz ūdeni, pieliekam 1 tējk. sodas. Iemaisam. Pievienojam naža galu citronskābes, samaisam [lai uzputo] un iemaisam mīklā.

Pildam kūkas formā. Tā var būt arī liela, tikai tad kūka sanāks plānāka. Var būt arī mazāka. [Bet jo mazāka forma, t.i. biezāka kūka, jo ilgāk jācep]


Pēc 30 minūtēm ņemam kūku ārā. Pareizi gatavotai kūkai būtu jāizskatās šādi.


Glazūra.
Katliņā izkausē 100.g sviesta. Pievieno 1 glāzi cukura. Maisa, līdz cukurs izkūst. Pievieno 3 Ēdamkarotes piena [labāk liet karotē virs kāda cita trauka vai izlietnes, jo, ja piens būs par daudz, glazūra būs pārāk šķidra.] un 4 ēd. k. kakao. Kakao arī var likt vairāk. Bet mazāk gan labāk ne, jo glazūra šā vai tā iznāk ļoti salda. Pamaisa, kad uzmetās burbulis, pārlej pār kūku. Pagaida [vai negaida] līdz sacietē, un ēd. Ja burbulis uzmetās jau glazūras gatavošanas laikā, tad uzreiz pēc kakao izkušanas ņemam nost. Bet visā šajā galvenais ir just īsto momentu.
Note bene! kūku cepot, cepeškrāsni ne reizi nedrīkst atvērt. Savādāk viss nopļeks un kūka būs ieliekusies uz iekšu. Es parasti ņemu to ārā tieši pēc 30 min. kūka var būt nedaudz mitra [ja milti nav bijuši līdzsvarā ar krējumu] vai pārāk sausa [otrādi]. Bet jēla tā nekad nav, ja cep 30 min.
P.S. kūku var pārbērt ar kokosrieksta skaidiņām, rīvētu šokolādi, augļiem, pūdercukuru, var pārgriezt uz pusēm [apsien apkār diegu un velk mezglu, tādējādi pārgirežot kūku] un likt vidū krēmu, augļus, ogas, biezpienu u.t.t.
Kūkas mīklā var bērt šokolādes gabalus [tie izkusīs cepot un atkal sacietēs pēc izņemšanas], žāvētus augļus, riekstus, u.t.t.

Labu apetīt' ;)

Surikāts

3 komentāri:

Diāna teica...

Izklausās garšīgi, paldies par recepti. :)

Unknown teica...

ļūdz ļūdz, man nav žēl ;)

Anonīms teica...

Sodien pagatavoju....dievigi....garsoja manejiem...plds tev.....