trešdiena, 2011. gada 14. septembris

Lēcu zupa. Bildēs.

Kā jau īstiem veģetāriešiem pienākas, mūsu uzturam ir jābūt daudz maz daudzveidīgam. Tas nozīmē, ka jāēd ne tikai kartupeļi, bet arī lēcas, zaļumi, pupiņas, dārzeņi, augļi, sēkliņas... Un Kamēr vēl neesam pārgājuši uz svaigēšanu, tikmēr, cik vien iztēle ļauj, visu var miksēt kopā.

Šoreiz - bildi pa bildei - parādīšu, kā gatavot mūsmājās ļoti iemīļotu ēdienu -lēcu zupu. Jeb, biezzupu (tā būtu precīzāk)
Katlā ielejam 2l. ūdens, 2 glāzes sausu lēcu (es lieku sarkanās, var nopirkt veikalā ''Rāma'' pie Barona centra.)

 Pa pusglāzei sagrieztas selerijas un sīpolu.

burkānu rīvēšanas processs.


Jāsarīvē 1/4 glāzes burkānu.






pievienojam 3.ēdk pētersīļu (kaltētu vai svaigu, viss viens), 1 sagrieztu daiviņu ķiploka, 1/2 tējk. majorāna.


***

2,5 tējk. sāls, 1. lauru lapa.


Pusotru stundu vāram (laiku uzņem pēc ūdens uzvārīšanās), pēc tam ieliekam noblanšētus, sagrieztus tomātus (oi, cik kruti runāju!)
*Noblanšēt tomātus var šādi - paņem tomātu. Paņem nazi. ar nazi pārvelk šķērsām mizai, needaudz piespiežot (lai iegrieztu mizu). Galā jāsanāk tā, ka miza ir gareniski sadalīta vairākās daļās. Aplej tomātus ar verdošu ūdeni, un miza viegli nolobīsies nost.

*Nujā, šoriez laikam bilžu bija tā pamaz, bet pa lielam jau var saprast, ees ceru.

Man tikko ļoti sagribējās būt krutai, tāpēc es ielikšu bonusmini recepti..

Brokastu olmaizītes.


Nē, tā nav omlete uz baltmaizes.
Paņemam baltmaizi.. (hehehe), ieliekam uzsildītā, ieeļļotā pannā, (maizei vidū izgriezts caurums), Kad maize mazliet brūna, vidū iesit olu, pārber garšvielas, un cep, cik ilgi gribās. Nu ree. Nav nemaz tik grūti paēst brokastis, vai ne?

Ok, daļa no bilžu kolekcijas iztērēta...


Surikāts

Nav komentāru: