sestdiena, 2012. gada 21. aprīlis

Banānu keksiņi. Vegāni.

Banānu keksiņi ir jau iemīļots viesis mūsu virtuvē, un mūsu vēderos. Recepte ir ļoti vienkārša, ātri iegaumējama, un kas pats labākais - keksiņu sanāk diezgan daudz, turklāt ar to piedevām var variēt pēc savām interesēm. Un jā, to pagatavošana ir tiešām lēta - Jo cukurs un milti, piemēram, mūsu mājās jau ir.

Un jā, keksiņiem nav pievienota ne ola, ne sviests, ne piens... Bauda arī vegāniem!

Būs nepieciešami trīs gatavi banāni. Gatavi. Tādi, kurus parasti jūs nepirktu, jo tie ir ' ''pārgatavojušies'' 

Piedevas. Šajā gadījumā tā ir šokolāde, bet tas var būt arī jebkas cits - kokosriekstu skaidiīņas, rieksti, mellenes, žāvēti āboli...

Keksu formiņas. Tieši šīs var iegādāties veikalā '''Tiger'', 1Ls.

Viena glāze cukura.



Cukuru uzberam uz banāniem.

Divas glāzes miltu.

Ak jā, vēlreiz atgādinu par piedevām.

75ml. eļļas vai kausēta sviesta..


Tātad, banānus-cukuru-eļļu sastampājam ar stampu. Blenderēt nedrīkst.  Jo tad banāni pārlieku izšķīst un mīkla nesanāk.
 Atsevišķā traukā izsijājam miltus-vienu tējkaroti sodas-vienu tējkaroti sāls.

Tad to visu pievienojam banānu masai. Klāt pieliekam arī piedevas (par kurām atgādinu jau trešo reizi..)


Formiņas izkārtojam uz cepešpannas.

Un tajās iepildam mīklu.

Cepam tieši uz 180C. Tik ilgi, līdz iedurot kociņu, mīkla nepielīp klāt.

Tikmēr varam vienkārši atpūsties no briesmīgās piepūles un nedarīt neko..

Aptuveni tā.


Tadamm, keksiņi gatavi! Varam pārliet ar mērcītēm, pārbērt ar pērlītēm un pasniegt uz zelta šķīvīša.



Labu ēstgribu!

Nav komentāru: