Banānu keksiņi ir jau iemīļots viesis mūsu virtuvē, un mūsu vēderos. Recepte ir ļoti vienkārša, ātri iegaumējama, un kas pats labākais - keksiņu sanāk diezgan daudz, turklāt ar to piedevām var variēt pēc savām interesēm. Un jā, to pagatavošana ir tiešām lēta - Jo cukurs un milti, piemēram, mūsu mājās jau ir.
Un jā, keksiņiem nav pievienota ne ola, ne sviests, ne piens... Bauda arī vegāniem!
|
Būs nepieciešami trīs gatavi banāni. Gatavi. Tādi, kurus parasti jūs nepirktu, jo tie ir ' ''pārgatavojušies'' |
|
Piedevas. Šajā gadījumā tā ir šokolāde, bet tas var būt arī jebkas cits - kokosriekstu skaidiīņas, rieksti, mellenes, žāvēti āboli... |
|
Keksu formiņas. Tieši šīs var iegādāties veikalā '''Tiger'', 1Ls. |
|
Viena glāze cukura. |
|
Cukuru uzberam uz banāniem. |
|
Divas glāzes miltu. |
|
Ak jā, vēlreiz atgādinu par piedevām. |
|
75ml. eļļas vai kausēta sviesta.. |
|
Tātad, banānus-cukuru-eļļu sastampājam ar stampu. Blenderēt nedrīkst. Jo tad banāni pārlieku izšķīst un mīkla nesanāk. |
Atsevišķā traukā izsijājam miltus-vienu tējkaroti sodas-vienu tējkaroti sāls.
|
Tad to visu pievienojam banānu masai. Klāt pieliekam arī piedevas (par kurām atgādinu jau trešo reizi..) |
|
Formiņas izkārtojam uz cepešpannas. |
|
Un tajās iepildam mīklu. |
|
Cepam tieši uz 180C. Tik ilgi, līdz iedurot kociņu, mīkla nepielīp klāt. |
|
Tikmēr varam vienkārši atpūsties no briesmīgās piepūles un nedarīt neko.. |
|
Aptuveni tā. |
|
Tadamm, keksiņi gatavi! Varam pārliet ar mērcītēm, pārbērt ar pērlītēm un pasniegt uz zelta šķīvīša. |
|
Labu ēstgribu! |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru