sestdiena, 2012. gada 21. aprīlis

Zilā siera maizītes

Mana pirmā iepazīšanās ar zilo sieru nebija pārāk patīkama - es to, ilgi nedomājot, izspļāvu atkritumu kastē. Un, kad mamma man pasniedza šos siera brīnumus ar zaļumu pastu virsū, es gandrīz atteicos, bet, noklausījusies viņas stāstu (ļoti līdzīgu manējam) nolēmu tomēr pagaršot....Tagad mēs šīs maizītes gatavojam katru nedēļu, un reizēm pat biežāk.
Pagatavošana jums aizņems aptuveni desmit minūtes, cepšana - ļoti līdzīgu laiku. Izmaksas nav pārāk augstas, knapi pieci lati, un sanāks maizītes divām dienām, jo šis siers ir ļoti trekns un barojošs.

Jums būs vajadzīgs bazliks. Vasarā es ieteiktu nopirkt kādu buntīti tirgū,  nevis podiņu no ''Rimi'', jo par šā kvalitāti, es, patiesību sakot, šaubos.

Jums būs vajadzīgs arī pētersīlis.

Un aptuveni trīs daiviņas ķiploka. Cik esmu izmēģinājusi, trīs daiviņas priekš manis ir ideāli, bet tas, protams ir individuāli.

Šīs visas sastāvdaļas + nedaudz olīveļļa,  tiek sablenderētas kopā. 

Rezultātam būtu jāizskatās šādi.  Ja ir tāda vēlēšanās, varat nogaršot šo masu un pievienot vairāk kādu no sastāvdaļām. Varat arī variēt, pievienot citus zaļumus, vai citu eļļu..

Mums nepieciešams arī zilais siers. Vislabākais būs ''Dora Blu''

Un baltmaize.

Un, protams, sviests.

Sviestu uzsmērējam uz baltmaizes. Sviesta daudzums pēc paša vēlmēm un iespējām.

Uz sviesta uzliekam siera gabaliņus. Ne pārāk biezus, bet, ja mīlat zilo sieru, protams, varat likt kaut visu kluci.

Uz siera uztupinam zaļumu masu, ko pagatavojām sākumā.

Cepam 200C, aptuveni desmit minūtes, sieram jābūt nedaudz mīkstākam, kāds  tas ir bildē. 


Labu apetīti! :)

Nav komentāru: