sestdiena, 2012. gada 6. oktobris

Dārzeņi saldskābajā mērcē.

Mums skapī jau n'tos mēnešus marinējās viens milzīgs sautējamais aparāts. Būtu viņš tur nosēdējis vēl nez cik gadus, bet tad, aleluja, vai varbūt arī ne, saplīsa mūsu māte barotāja - plīts. Nu ko, nekas cits neatlika, kā sākt mācīties sautēt un cepināt. Jo, tiesa kas tiesa, viens riņķis mums vēlaizvien ir darba gatavībā.
Tātad. Kas vajadzīgs šim elementārajam dārzeņu ēdienam ar austrumnieciski eksotisko piegaršu mērcītes izskatā?


 Sviesta pupiņas - tik, cik tu (vai jūs visi) varēsiet apēst.
Burkāni, batātes, brokoļi, kartupeļi, paprika - viss pēc paša vēlmēm. Sagriezts mazos gabaliņos.
Ūdens.
Sautējamais aparāts - lai gan, sautēt var arī katlā, fīča ir tajā mērcītē.

 Tātad. Dārzeņus nomazgājam, sagriežam, un liekam sautēties uz ~20 minūtēm, atkarībā no gabaliņu lieluma un dārzeņu daudzuma. Ja nav aparāta - liekam vārīties, neņemot nost vāku - tad dārzeņi pēc īsa brīža sāks sautēties.

Mērcei nepieciešams būs:
 Divas ēdamkarotes čillī mērces (mēs nopirkām diezgan nekvalitatīvu, citai reizei zināsim. Mērcei jābūt diezgan asai - lai gan tas, protams, arī ir gaumes jautājums).
 Četras ēdamkarotes sojas mērces.
 Pusotra ēdamkarote sezama mērces.
 viena tējkarote balzamiko - bet tas nav obligāti. Šī ir tāda variācijas sastāvdaļa.
 Visu smuki samaisam.
 Pievienojam vienu ēdamkaroti cukura, un pagaršojam mērci ar mēles galiņu. Pievienojam vēl jebkuru no iepriekšminētajām sastāvdaļām pēc vēlēšanās.
 Uzvāram rīsus (to, es domāju, māk jebkurš iezemietis)

 Tā izskatās panna.
 Un tā izskatās koka lāpstiņa.

Jūs, protams, to nezinājāt.

Kuš
 Tad ieberam rīsus pannā un mazliet apcepam.
 Pievienojam dārzeņus.Pievienojam arī mērci, un visu maisam, līdz viss ir tā feini sajaucies.
 Un - voilā!

 Bon apetit!

Elīna Rībena aka Surikāts.



Nav komentāru: