sestdiena, 2011. gada 13. augusts

''Dabas koncertzāle'' Nīcā. Ar ''Ī''

Kā jau tas notiek, ilgu laiku neko nepostojot, man bija uznācis pilnīgs Blograksīšanas slinkums. 
Taču tikko izdomāju, ka nevaru tak būt tāda piepe, un nepadalīties ar saviem lieliskajiem nedēļas nogales piedzīvojumiem. Un kaut kā jau skaudība cilvēkos jāizraisa. Hm.

Rakstīšu visu kaut maz kaut kādā hronoloģiskā kārtībā, bet nu precīzi tur nekas nebūs, tāpēc piedodiet man, ja sajaucu, kurā dienā mēs patērējām meloni. Vai kaut ko tādu.

Sestdien no rītā mēs ar mašīnu un diviem mašīnistiem (sieviešu dzimuma) ripojām - sākumā uz mammas darbu. Aizņemties vēlvienu mašīnu. Nez, kāpēc man tas vārds ''aizņemties'' izklausās tik nešpetni?
Ap kaut kādiem trijiem mēs bijām ''Rakšos'' vai ''Brakšos'' neatceros - katrā gadījumā, viesumājā.
Manai mammai bija tas gods dabūt atsevišķu nummuriņu tikai tāpēc, ka bija kaut kādas nenoskaidrotas neskadrības. Sākumā mana mamma domāja, ka tā būdiņa būs kaut kāda galīgi neglīta, u.t.t., jo godīgi, no ārpuses viņa izskatījās pēc kaut kādas noliktavas. Baltas, tas gan.


Protams, ''neglītā būdiņa'' izrādījās vissmukākā, ērtākā, komfortākā, u.t.t. telpa no visām, jo tur bija liiieeeels logs, un tā visa būdiņa bija viens vienīgs nummuriņš. Skaudība.

Varbūt jūs bijāt uz ''Dabas koncertzāli''? Tad varu pačukstēt, ka mēs bijām tā lielā ''Krasta mandala''. Sākotnēji bija domāts, ka katrs taisa savu mandalu, bet beigu beigās (jeb - pašā sākumā) mēs uztaisījām vienu lielu mandalu, un tad visi tur bāza savus līdzpaņemtos gliemežvākus. (I - bija noteikts, ka katram apmeklētājam kā ieejas maksa jāpaņem divi gliemežvāki. Protams, ne obligāti)
Man dikti patika tas, ko stāstīja par agaru - ak jā, visa tusiņa tēma bija daba, un konkrētāk - pūšļa fuks. Tad nu tā - Agars ir no aļģēm gatavota recējoša viela, kura ir pilnīgi neaizstājama veģetāriešiem-konditoriem, jo aizstāj želantīnu (kā zinām, to gatavo no saberztiem dzīvnieku kauliem un nagiem)

10 iemesli, kāpēc neēst ''nagetus''
TOP5 šokējoši fakti par dzīvnieku izmantošanu, testējot viņus ar kosmētikām, zālēm, utg.
Kāpēc neatstāt dzīvnieku vasaras laikā mašīnā.

Nākamā diena bija vissuperīgākā (nujā, arī koncerts bija superīgs, nemāku aprakstīt, tāpēc gaidiet vien bildes).
Nolēmām iebraukt jūrā (ak jā, iepriekšējajā dienā mēs peldējāmies uz velna paraušanu. Viļņi bija tiiiik superīgi!) Un sapratām, ka vislielākie viļņi ir ap 16-20. Bet kautkas - šis tas jau bija.
Ēdām meloni - pie jūras. Sariezt šķēlītēs nevarējām (pārgriešana uz pusēm notika ar plastmasas nazīti, un rokām) Tāpēc kolektīvi iztukšojām melones mīkstumu ar gliemežvāku pusītēm. Nekur neesmu redzējusi tik daudz baltu, lielu gliemežvāku!
P.S. zinājāt, ka arī Baltijas jūrā - saku, jūrā, ne jūras līcī - dzīvo ēdamās gliemenes? Mazākas gan, kā ōrģinālās. Bet šā vai tā - iespaidīgi.
Nobeigumam - pāris uz apetīti velkošas bildes. Enjoy!




Tā vien gribās iekosties, vai ne?


Atklāšu pārsteidzošu faktu - nagetus Mc'donaldā taisa no šitādiem mīļiem radījumiem. nom, nom, nom, vai ne?

Piedodiet par kārdināšanu..

.bet vai tiešām viņi ir pelnījuši, ka viņus sabāž nenormālā šaurībā tikai tāpēc, ka mums lūk, gribās vistu marinādē? Nom, nom.


Kas var būt gardāks, par šo (:



Pateikšu kaut ko šokējošu - pienu un gaļu govis nedod, to viņām atņem.

Surikāts.
Nom, nom, ne?

2 komentāri:

runchuks144 teica...

nom, nom, tik garšīgi, mm, jau jūtu puvušas gaļas smaržu.

akd, tā jau par bildēm es neko, bāc, tavi komentāri...uh. tiešām slikti palika.

Unknown teica...

Tagad tu domāsi, ka esmu sadiste xD